среда, 06. март 2013.

Бакин колач (галете)





Бакини колачи, да ли има неко да их неволи? 
Присећајући се мог срећног детињства, распуста проведених код баке, и њених дивних колачића ...
време немогу вратити да би осетила још који пут срећне тренутке, слаткише и сланише које је бака с много љубави спремала за мене, али могу направити бар мало приближне њене колачиће  
... меки су као душа ...


Састојци:


200 гр масти (омекшале на собној температури)

300 гр шећера
3 јаја
1 кашичица сода бикарбона
3/4 велике шоље млека
брашна по потреби.

Умутити јаја и шећер, додати млеко, растопљену (охлађену) маст, помешати мало брашна и соде бикарбоне, затим додати у претходну смесу, умутити, додавати брашна толико да покупи влажну смесу, да можете кашикицом да вадите тесто, а да не цури са кашике, као што је приказано на слици:








Тесто вадити кашичицом, а другом кашичицом скидати тесто на плочу од грил тостера, и тако ређати неколико лоптица на плочу, затим поклопити тостер и пећи око минут, или у зависности од јачине тостера.





1 коментар:

  1. Odlicni su ovi koji se prave sa mascu, bas si me podsetila, dugo ih nisam pravila.

    ОдговориИзбриши