уторак, 12. март 2013.

Пољски колач са маком




Један диван колач специфичног укуса, спој мака и кокоса, па рум, ммммм
диван је...


Састојци:
Кора:
6 беланаца
2,5 дцл шећера
1 чаша (од 2 дцл) кокосово брашно
1 чаша (од 2 дцл) немлевоног мака
2 кашике брашна

Фил:

6 жуманаца
4 кашике шећера
4 кашике брашна
1/2 л млека
250 гр маслаца или маргарина
Још: 
2 мања паковања пишкота
мало рума

Глазура:
50 гр чоколаде за кување
2 кашике шећера
2 кашике воде
1 кашика уља
1 жуманце

Умутити беланца, додати шећер, наставити мућење, затим додати кокос, мак, брашно и све лагано измешати. Рерну загрејати на 180 С, сипајте смесу у маргарином премазан плех димензија 36x22, или га обложите пек папиром. Пећи око 30 минута на 180 С.



Фил: 
Умутити  жуманца, шећер и брашно, затим то закувати у млеко као пудинг, непрестано мешајући. Умућен маслац (маргарин) додати у претходни хладан фил, па све умутити. Готов фил нанети на прохлађену кору.
Преко фила ређати пишкоте умочене у рум разређен са мало воде.
У шерпици на шпорету сјединити воду, шећер, чоколаду и уље, па на лаганој ватри уз стално мешање направити глазуру. Када се све лепо сједини и растопи, склонити са шпорета и умутити жуманце. Припремљеном глазуром прелити пишкоте. Оставити да се стегне и сећи на жељене коцке.








Нема коментара:

Постави коментар