уторак, 26. март 2013.

Пројице са сиром




Пројице или мафини, рецепт моје сестре Љиљане ... врло једноставно и брзо се спремају, код нас су често на менију када хоћу мафине од кукурузног брашна. Ови мафини су посебни због једног састојка, а то је кукурузно брашно  млевено у воденичном млину, из мог родног места :)  што им даје посебан укус, у односу на индустријско кукурузно брашно.

Састојци:
2 (од 2 деци) шоље кукурузног брашна
2 шоље белог брашна
4 јаја
1 кисела павлака (180 гр)
2 шоље киселе воде
1 шоља уља
300 гр сира *
1 прашак за пециво
соли

Помешајте мокре и суве састојке посебно, затим их сједините. На крају додајте сир па све измешајте. Сипајте смесу у модлу за мафине




Пеците у загрејаној рерни на 200 С око 10 минута затим смањите на 180 С и пеците још 20-ак минута.


*Напомена: Сир можете употребити који желите, ситан сир, зрелији сир, фета сир сечен на коскице.



1 коментар:

  1. Ajoj, kukuruzno brasno sa vodenice, to je ono pravo. Meni povremeno donese kuma iz Berana , i to belo, ha, ha, svega ima u ekoloskoj drzavi...cuvam ga za decu, kao suvo zlato, nema ukusnije proje. A koje ti je rodno mesto...mogle bi da podelimo i jedan dzak ovog kukuruznog, sta mislis...

    ОдговориИзбриши