понедељак, 04. фебруар 2013.

Воћни куглоф (посно)


Раније нисам била љубитељ  "сувих" (тако их ја називам) посластица, ако ту нема нека крема, нешто много софтасто, нисам желела ни да пробам. Како време пролази и мене ове посластице полако освајају. 

Па тако се десило моје откриће.... Куглоф. Одличан начин да комбинујете, експериментишете разне састојке, може бити са разним сувим или свежим воћем, комбинација сто. 


недеља, 03. фебруар 2013.

Крем чорба од бундеве (посно)
Бундева... као дете јела сам питу са бундевом, печену бундеву, за другачији облик бундеве нисам знала, док нисам кренула да спремам здравије чорбице за мог сина, па ми је под руку дошао кувар за бебе, и тако наиђем на крем чорбу са бундевом, неко време сам сумљала да то може бити укусно, касније сам одлучила да пробам, и бацим се на посао крчкања, ... и успело је, њен раскошни укус и фина текстура су ме одушевили. Од тада је бундева и ова чорбица више заступљена у исхрани моје породице.


Бундева је јако здраво поврће, али се код нас осим у пити „бундевари“ мало користи, док је, рецимо, у Аустралији доста заступљена у исхрнани, као додатак многим јелима, и слатким и сланим.