Сви знамо колико су махунарке здраве, ... па да недавим :))
Боранију из детињства памтим са месом, или без меса, нагусто, као чушпајз, затим, запечену са млевеним месом, а у Срему спознах боранију са млеком, једноставана и брза припрема.
Од свих јела са боранијом, мој фаворит је запечена зелена боранија са млевеним месом, али неки други пут...
Овог пута вам куцкам рецепт са млеком...
Састојци за 4 особе:
1 главица црног лука
2 шаргарепе
2 чена белог лука
1/2 кг жуте бораније
3 дцл млека
мало уља
мешавина зачина (или вегета)
мало соли, прстохват бибера
1 кашика брашна
1 кашичица алеве паприке
свеже или суве мирођије
Ситно исецкати црни и бели лук, ставити на мало уља да се продинста, додати исецкану шаргарепу на кругове, још мало динстати, па додати опрану боранију и све кратко продинстати. Затим додати кашику брашна, алеву паприку, па налити топлом водом и кувати поклопљено. Пред крај додати зачине, со,бибер и млеко, мало крчкати, и на сам крај ставити мало мирођије.
To je moj najdrazi nacin za pripremu boranije; izgleda divno u tvojoj izvedbi.
ОдговориИзбришиHvala Jasna :)
Избришиeto meni recepta..hvala Mima! Pravim.
ОдговориИзбриши...zaboravih da kazem...slike su odlicne...priznajda si pocela da se zabavljas fotkajuci...
ОдговориИзбришиHvala, slikala sam skroz neobavezno, i sama se iznenadila da je ispalo ok, o daaa lepo je to sve zabeleziti, sav taj trud oko kuvanja hihihi
ИзбришиJako mi se sviđa, moram ovo napraviti...
ОдговориИзбришиJavi utiske :)
ИзбришиPravila danas. Odlično je, baš sam zadovoljna. A tako jednostavno. Ja sam ubacila i dva mala bataka zbog dece, kad su se raskuvali, izvadila kost i vratila meso.
ОдговориИзбришиМени још веће задовољство ако ти се допало :)
ИзбришиМожеш да додаш и јаја (2 ком.) као нпр. за белу чорбу, кад не додајеш месо. Варијација колко хоћеш :)