петак, 28. јун 2013.

Боранија са млеком




Сви знамо колико су махунарке здраве, ... па да недавим :))
Боранију из детињства памтим са месом, или без меса, нагусто,  као чушпајз, затим, запечену са млевеним месом, а у Срему спознах боранију са млеком, једноставана и брза припрема. 
Од свих јела са боранијом, мој  фаворит је запечена зелена боранија са млевеним месом, али неки други пут...

Овог пута вам куцкам рецепт са млеком...


Састојци за 4 особе:
1 главица црног лука
2 шаргарепе
2 чена белог лука
1/2 кг жуте бораније
3 дцл млека
мало уља
мешавина зачина (или вегета)
мало соли, прстохват бибера
1 кашика брашна
1 кашичица алеве паприке
свеже или суве мирођије

Ситно исецкати црни и бели лук, ставити на мало уља да се продинста, додати исецкану шаргарепу на кругове, још мало динстати, па додати опрану боранију и све кратко продинстати. Затим додати кашику брашна, алеву паприку, па налити топлом водом и кувати поклопљено. Пред крај додати зачине, со,бибер и млеко, мало  крчкати, и на сам крај ставити мало мирођије.












9 коментара:

  1. To je moj najdrazi nacin za pripremu boranije; izgleda divno u tvojoj izvedbi.

    ОдговориИзбриши
  2. ...zaboravih da kazem...slike su odlicne...priznajda si pocela da se zabavljas fotkajuci...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, slikala sam skroz neobavezno, i sama se iznenadila da je ispalo ok, o daaa lepo je to sve zabeleziti, sav taj trud oko kuvanja hihihi

      Избриши
  3. Pravila danas. Odlično je, baš sam zadovoljna. A tako jednostavno. Ja sam ubacila i dva mala bataka zbog dece, kad su se raskuvali, izvadila kost i vratila meso.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Мени још веће задовољство ако ти се допало :)
      Можеш да додаш и јаја (2 ком.) као нпр. за белу чорбу, кад не додајеш месо. Варијација колко хоћеш :)

      Избриши