понедељак, 27. мај 2013.

Cheesecake bez želatina




Опет досадни вируси, алергије или сам Бог зна шта је више.....
Још прездравила нисам, али сам смогла снаге да моје укућане почастим једном лепом посластицом. Моје откриће: Cheesecake без желатина, раније сам правила овај колач, али ме нервирао тај желатин, па сам пробала без њега у креми са сиром и успело је, затим у слоју са јагодама сам употребила пудинг од јагода и експеримент је успео... па изволите...



Састојци:
300 гр млевеног (плазма) кекса
80 гр маслаца
50 мл сока од поморанџе
1 бурбон ванила шећер
1/2 л слатке павлаке
450 гр ella sira
150 гр шећера
2 ванил шећера
1/2 кг воћа (јагоде, вишње, и др., по жељи)
250 мл воде
5 кашика шећера
1 пудинг од јагоде или малине

Отопити маслац и додати у млевени кекс, затим додавати сок постепено док не видите да је маса за израду, узмите калуп за торту, развуците масу на дно калупа и оставите у фрижидер да се прохлади. 1/2 л  слатке павлаке умутити са 50 гр шећера и 2 ванил шећера. Елла сир умутити са 100 гр шећера и сјединити то у умућену слатку павлаку и још мало мутити док небуде смеса чврста и кремаста. Затим ту крему нанети на претходни слој од кекса у калуп. Вратити калуп у фрижидер. Јагоде опрати и очистити, затим сецкати на комадиће, или како волите, у шерпу ставити 200 мл воде и 5 кашика шећера да проври, у 50 мл воде размутити пудинг, када вода проври ставити јагоде, чим воће проври у то закувати пудинг, оставимо да се охлади уз повремено мешање. Кад се охладило нанети фил са јагодама на претходни крем од сира, оставити у фрижидер да се још стегне.











5 коментара:

  1. Bez želatina? MOŽE ! Želatin stavljam u hranu kad baš moram, ne sviđa mi se ta tekstura kako god da je pažljivo odmeren.

    ОдговориИзбриши
  2. ja zelatinu uopce ne koristim tako da ne radim kolace koji sadrze zelatinu.. super ti ovo izgleda, mada ja nisam neki ljubitelj chizkejka..

    ОдговориИзбриши
  3. Ja nemam problem sa želatinom i koristim ga u poslasticama koje ga zahtevaju.
    Beležim ovu tvoju tortu jer je sigurno lakše bez njega a sigurna sam da je jednako ukusno. Super ideja!

    ОдговориИзбриши