Опет досадни вируси, алергије или сам Бог зна шта је више.....
Још прездравила нисам, али сам смогла снаге да моје укућане почастим једном лепом посластицом. Моје откриће: Cheesecake без желатина, раније сам правила овај колач, али ме нервирао тај желатин, па сам пробала без њега у креми са сиром и успело је, затим у слоју са јагодама сам употребила пудинг од јагода и експеримент је успео... па изволите...
Састојци:
300 гр млевеног (плазма) кекса
80 гр маслаца
50 мл сока од поморанџе
1 бурбон ванила шећер
1/2 л слатке павлаке
450 гр ella sira
150 гр шећера
2 ванил шећера
1/2 кг воћа (јагоде, вишње, и др., по жељи)
250 мл воде
5 кашика шећера
1 пудинг од јагоде или малине
Отопити маслац и додати у млевени кекс, затим додавати сок постепено док не видите да је маса за израду, узмите калуп за торту, развуците масу на дно калупа и оставите у фрижидер да се прохлади. 1/2 л слатке павлаке умутити са 50 гр шећера и 2 ванил шећера. Елла сир умутити са 100 гр шећера и сјединити то у умућену слатку павлаку и још мало мутити док небуде смеса чврста и кремаста. Затим ту крему нанети на претходни слој од кекса у калуп. Вратити калуп у фрижидер. Јагоде опрати и очистити, затим сецкати на комадиће, или како волите, у шерпу ставити 200 мл воде и 5 кашика шећера да проври, у 50 мл воде размутити пудинг, када вода проври ставити јагоде, чим воће проври у то закувати пудинг, оставимо да се охлади уз повремено мешање. Кад се охладило нанети фил са јагодама на претходни крем од сира, оставити у фрижидер да се још стегне.
Bez želatina? MOŽE ! Želatin stavljam u hranu kad baš moram, ne sviđa mi se ta tekstura kako god da je pažljivo odmeren.
ОдговориИзбришиДа и ја га избегавам где год може
Избришиja zelatinu uopce ne koristim tako da ne radim kolace koji sadrze zelatinu.. super ti ovo izgleda, mada ja nisam neki ljubitelj chizkejka..
ОдговориИзбришиHvala :)
ИзбришиJa nemam problem sa želatinom i koristim ga u poslasticama koje ga zahtevaju.
ОдговориИзбришиBeležim ovu tvoju tortu jer je sigurno lakše bez njega a sigurna sam da je jednako ukusno. Super ideja!